Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč přede mnou kočka někdy utíká?

Některé kočky mají trochu neklidnou povahu. Zdá se, že jde o vrozenou vlastnost-podle všeho je pro charakter kočky určující charakter jejího otce. Ale každá kočka se vyleká, pokud v její blízkosti uděláte nějaký nečekaný a prudký pohyb nebo zvláštní zvuk. V takovém případě raději nejprve uteče a pak až z bezpečné vzdálenosti zjišťuje, co se vlastně stalo. Je to velmi dobrá strategie přežití, protože se díky ní kočky vyhnou většině případů, kdy jim hrozí nějaké nebezpečí. Někdy se také stává, že kočka nepozná jinak dobře známého člověka a kousek před ním utíká, než se vzpamatuje a vrátí se, aby se s ním přivítala.

Kromě toho se kočky velmi rychle učí vyhýbat se nepříjemným věcem,takže pokud 1 den půjdete kočku nastříkat sprejem proti blechám, není divu, že před vámi druhý den uteče, když ve vaší ruce znovu uvidí tentýž přípravek!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

K textu "Proč přede mnou kočka někdy utíká".

Vilém Kratochvíl,28. 5. 2021 0:28

Dobrý den, narazil jsem na vaše stránky a jen bych rád upozornil na jednu věc, kterou uvádíte v oddílku "Proč přede mnou kočka někdy utíká".Myslím, že je tam jedna opravdu dost nebezpečná informace o "nastříkání sprejem proti blechám". Nezkušený chovatel kdyby si to přečetl, usoudil by, že nastříkat kočku do kožichu např. sprejem "Biolit" proti blechám je OK. To se nikdy nesmí udělat, tím ji lze i zabít!! To nikdy nedělat!! Proti parazitům jsou buď tzv. "spot-on" přípravky, osobně mám však lepší zkušenost s antiparazitárními obojky (ty však nesmí být ani příliš těsně utažené na krku kočky, ale ani přespříliš volné, aby se tak kočka někde nezachytila). Zmíněné spreje jsou dobré pro aplikaci například rozprášení do prostoru kde jsou paraziti (ale ne v tu chvíli i kočky!). S pozdraevm vilemkratochvil@centrum.cz

Re: K textu "Proč přede mnou kočka někdy utíká".

Krystof,20. 12. 2021 2:49

Tak ty jdeš případ …..