Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdají se mé kočce sny jako mně?

Nelze zjistit, jestli se kočkám zdají sny podobné těm lidským. Ale když budete chvíli pozorovat spící kočku, možná si všimnete, že se její hmatové vousky, tlapky a někdy i ocas pohybují, jako by se jí něco zdálo. Kočky dokonce někdy ze spaní předou nebo mručí, tak jako lidé ze spaní mluví!

Kočky dovedou prospat velkou část dne, průměrně spí 13-18 hodin, ale o to víc energie vydávají, když jsou vzhůru. V divoké přírodě kočka patří mezi tvory, kteří jsou nejaktivnější brzy ráno a v podvečer, což je také doba, kdy vyrážejí na lov. Kočka chovaná v domácnosti se ovšem přizpůsobí zvyklostem chovatele. Koneckonců je mnohem zábavnější být vzhůru spolu s vámi a vyspat se v noci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hlasité mnoukání

zdenka zelenkova,27. 8. 2016 16:55

Dobry den mela bych dotaz mam kocicku kolem tri let starou je hrozne mazliva proste velky mazel nikdy sem u ni nezazila kdyz spi jako dnes se to stalo az me to vylekalo spala a najednou takovy hlasity mnoukani jako by ji mel nikdo ublizovat az byla najednou vzbuzena nevim co to znamena je to muj mazlik protoze mam ji jako skoro vycvicenou kupuju ji takove masove salamky tycinky kdyz reknu salamek uz vi co jde a zacne mnoukat ale tohle hlasity mnoukani me prekvapilo az mi vylitli slzy myslela sem ze ji neco je tak bych chtela vedet co to znamena dekuji.Zelenkova Zdenka